Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar projektila
Povratak na članak

FOTO/VIDEO Harkiv pod žestokim ruskim napadima: Uništen televizijski toranj

"Za vrijeme alarma zaposlenici su bili u skloništu. Nije bilo žrtava”, rekao je predsjednik Harkovske regionalne vojne uprave Oleg Sinegubov

Komentari 8

MA
Maestro88
08:59 23.04.2024.

Masivna ruska ofenziva na Harkiv je neminovna. Dani su u pitanju. Na tom pravcu bojišnice na Ruskoj granici koncentrirano je preko 500 tisuća ruskih vojnika sa preko 2 i pol tisuće tenkova i par tisuća razne ratne tehnike, to su objavili britanski obavještajci.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
05:12 23.04.2024.

Televizijski toranj u Harkivu je napadnut krstarećom raketom Kh-59. Raketa ima dvostepeni pogon a u prilazu objektu napada moguće je vođenje televizijskim putem. Raketa je precizno prelomila gornji dio antenskog sustava tv odašiljača i prekinula emitiranje tv programa. Raketa je skupa i Rusi ih nemaju mnogo. Koriste ih samio za važne ciljeve. Domet je oko 300 km. Taj tip raketa ispaljuje se iz aviona tipa: MiG-27, Su-17M3, Su-22M4, Su-24M, Su-25 i Su-30 linije. Ako koriste i nose dodatno APK-9 datalink pod, može se to ugraditi samo na Su-24M u ruskoj aktivnoj službi. Šira područja i pravci kopnenih borbi u ovom trenutku su: Lyman, Bakhmut, Novopavlivka i Avdiivka.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
04:37 23.04.2024.

U mjestu Solnechogorsk kod Moskve u prostorima hala za montažu Mercedesa planira se montaža kineskih automobila umjesto Mercedesa za rusko tržište. Izgleda da će koncern Mercedes-Benz trajno napustiti tu lokaciju, financijski uvjeti još nisu dogovoreni do kraja. Montaža kineskih automobila prema planu će na toj lokaciji započeti u svibnju 2024.

VL
LU
Luftbalons
12:04 24.04.2024.

Harkov je ruski grad, stanovništvo govori ruski i mnogi se vesele oslobođenju režima iz Kieva. Otiđite tamo i malo tko voli Kiev i njegov režim..takvi gotovo i ne postoje.

VL
HO
homofobic
00:10 23.04.2024.

Sva sreca da trenutno Ukrainci nemaju oruzja niti municije za braniti se od ruSSa jer da imaju ruSSi bi prema civilima i civilnoj infrastrukturi bili daleko agresivniji i okrutniji. U ta nas pokusavaju uvjeriti ruSSki politicari i domaci ruSSofili da ce Ukraincima biti puno teze i da ce biti vise zrtava kada dobiju nove posiljke americkog oruzja i novaca.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
04:08 23.04.2024.

U ovom trenutku vojne karte i satelitske snimke pokazuju područja ruskih napadnih koncentracija. Prvo područje je sjeverno od Harkiva s mogućim smjerom napada ravno na jug, drugo kod Robotyne u pravcu sjevera, treće kod Ocheretyne u pravcu zapada (od Avdiivke prema sjeverozapadu). Trenutne ruske slabosti su kod Ocheretyne zbog urbanih borbi i gdje su se linije snabdjevanja jako izdužile duž autoceste T0511 i željezničke pruge i ta je grupacija je u ovom trenutku izložena riziku od udara u bokove s obje strane. Napredovanje južnog krila ovih kliješta kod Umanske je u ovom trenutku usporeno. Rusi nastavljaju izgleda artiljerijsku pripremu napada na Harkiv u obliku ciljanih napada na telekomunikacijske i televizijske instalacije. Harkiv bi mogo jako usporiti bilo kakvo rusko napredovanje. Ukrajinci napadaju na sjeveru vojne instalacije oko starog grada Pskova. Ujedinjeno kraljevstvo šalje Ukrajini novi nešto poboljšani kontingent dalekometnih raketa Storm Shadows. Izgleda da je u Ukrajini smanjen strah od nedostatka municije. Dio komponenti protuzračne obrane je poslan u Ameriku na popravke i unaprijeđenja. U američkom Kongresu se stvara većina koja podržava Ukrajinu. Republikanska stranka je u previranjima, Trump nema suvislu obranu od optužbi za financijske podvale i prevare kao i organiziranje pobune i napad na zgradu Kongresa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.